۱۵ بهمن ۱۳۸۶، ۱۹:۵۴

54 درصد کارکنان وزارت آموزش و پرورش را زنان تشکیل می دهند

54 درصد کارکنان وزارت آموزش و پرورش را زنان تشکیل می دهند

54 درصد کارکنان وزارت آموزش و پرورش و 5/48 درصد دانش آموزان را بانوان و دختران تشکیل می دهند.

به گزارش خبرگزاری مهر ، دکتر علیرضا علی احمدی سرپرست وزارت آموزش و پرورش در نشست علمی - تخصصی زن و سلامت ضمن اعلام آمار فوق، گفت: تعداد دختران دانش آموز همچنان در حال افزایش است و این بیانگر نقش مهم و گسترده زنان در نظام آموزشی است.

وی با اشاره به تفوت های زیستی موجود بین دختران و پسران گفت: وجود اشتراکات و افتراقات بین دختران و پسران امری مسلم است و دختران و پسران ما در یک رده سنی ویژگی ها، نیازهای فکری و روحی یکسان ندارند و آینده مردان و زنان این جامعه نیز خواهی نخواهی یکسان نیست.

وی بررسی برای تغییر در محتوای درسی  دختران و پسران را مورد تاکید قرار داد و یادآور شد: سابقا برنامه های تعلیم و تربیت دختران و پسران با هم متفاوت بود اما از سال 1328 آموزش ها یکسان شد و دور از ذهن نیست که این روند از سوی استعمار به ما تحمیل شده باشد.

سرپرست وزارت آموزش و پرورش  همچنین تفاوت در نحوه تعامل اولیای مدارس با دانش آموزان در مدارس دخترانه و پسرانه را مورد توجه قرار داد و اظهار داشت: برخورد اولیای خانه و مدرسه با دانش آموزان قبل و بعد از بلوغ متفاوت باشد چرا که دانش آموزان بعد از رسیدن به سن تکلیف نیازمند هویت و شخصیت مستقل هستند.

وی با بیان این سئوال که چرا فرزندان ما از لحاظ جسمی رشد کرده اند اما به بلوغ عقلی نرسیده اند و مسئولیت پذیر نیستند گفت: یکی از دلایل این است که به شخصیت آنها در دوران مدرسه آن طور که باید بها نداده ایم.

علی احمدی با اشاره به آسیب های اجتماعی موجود در دوران حاضر گفت: آسیب هایی که بر سر راه دختران وجود دارد بیشتر و متفاوت تر از پسران است به همین جهت نظام تعلیم و تربیت باید نسبت به این موضوع حساس باشد.

سرپرست وزارت آموزش و پرورش  در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه ستاد آموزش و پرورش ، مغز متفکر سیستم آموزش و پرورش است ، گفت: ستاد باید در تعامل با صف و سایر قسمت ها قرار داشته باشد و نسبت به برنامه ریزی برای آینده و روندهای پیرامون آموزش و پرورش حساسیت نشان دهد.

وی با بیان اینکه روندها درآموزش و پرورش  مدام در حال تغییر و تحول است و ما باید برای آنها راهبردهای اساسی پیش بینی کنیم، افزود: اگر بخواهیم آینده را متناسب با نظام ارزشی، باورها و واقعیت های پیرامونی تنظیم کنیم، باید در تعامل جدی با یکدیگر و سایر مجموعه های مرتبط قرار داشته باشیم.

علی احمدی تاکید کرد: فناوری و اطلاعات و انواع تکنولوژی ها، روندهای سیاسی و گسترش دانش در همه ابعاد آن از جمله مسائلی است که در سال های گذشته و آینده مسیر آموزشی کشور را تحت الشعاع قرار می دهد و آموزش و پرورش باید نحوه مواجهه خود با این روندها را از هم اکنون پیش بینی کند.

سرپرست وزارت آموزش و پرورش  افزود: در حال حاضر ارائه آموزش توسط آموزش و پرورش  در مکان های بیرونی از منزل، به آموزش مجازی و الکترونیکی صورت می گیرد و پزشکی در بیمارستان ها به پزشکی از راه دور تبدیل شده است، همچنین بسیاری از خدمات الکترونیکی و صنایع سنگین و سخت افزار تبدیل به صنایع نرم افزاری و مغز افزاری شده و دیر یا زود آثار این روندها در جامعه ما بسیار بیشتر از حال حاضر خواهد شد.

علی احمدی با اشاره به ضرورت تدوین برنامه های 2/5 ساله، 7/5 ساله و 18 ساله برای آموزش و پرورش  افزود: در طراحی برنامه های افق بلند مدت آموزش و پرورش، متناسب با برنامه های افق 1404 عمل می کنیم و برنامه ریزی کتاه مدت مشابه با برنامه ریزی دولت ها از جمله دوسال دیگر دولت نهم، هماهنگ خواهیم کرد. همچنین در برنامه ریزی میان مدت، افقی هفت ساله را برای همراهی با دولت نهم و برنامه پنج ساله پنجم خواهیم داشت.

وی تاکید کرد: نوع تعامل و سیاست های برنامه ریزی مربوط  به صف و ستاد به همه استانها ابلاغ شده و این چارچوب و برنامه ریزی باید به همه استان ها و سازمان های وابسته ابلاغ شود و آنها باید در چارچوب این برنامه ها فعالیت و اعمال نظر کنند.

علی احمدی یادآور شد: سرعت و گسترش علم و فناوری در دنیا بسیار زیاد است و آموزش و پرورش  نمی تواند به اتکای حافظه و کتب درسی، بدون تغییرات حرکت کند، لذا محتوای آموزشی را باید برای دانش آموزان به روز کرد و معلمان و فرهنگیان همواره در حال فراگیری آموزش جدید باشند. 

کد خبر 633052

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha